Hage og Uterom – Hvordan finne den røde tråden

Våren er i anmarsj og vi skal på nytt “flytte” ut i hage og uterom.

Enten uterommet ditt er stort eller lite gjelder det og finne den røde tråden som bidrar til å skape ro og harmoni.

Bildet over er tatt hjemme hos Anette Marie i Oslo. Hun har en liten balkong som var overmøblert med en gammel sofa og andre ting hun ikke lengre orket å ha inne. Uteplassen hennes fremsto som overmøblert og rotete. Etter en befaring fant vi ut at Annette Marie er glad i farger og grønne planter. Hun ønsket en mer loungepreget uteplass med innbydende møbler og planter. Et sted å få hvilepulsen og lade batteriene.

Her har vi valgt å møblere med Roolf Living komfortable Dotty stoler og en puff i nydelig rustrød farge.  Møblene tåler og stå ute hele året, så hun slipper å tenkte på egen oppbevaringsplass til vinteren. Heller ei å se på en haug pakket inn i grønn pressening.

Hva vil det si å ha en rød tråd i hagen?

Å ha en rød tråd vil si å ha et gjennomgangstema. At noe av det samme gjentas og at alt passer til hverandre. Det kan være seg farger, materialer, former og ulike plantesorter. Å skape en sammenheng gjør du enklest når du velger et gjennomgangstema. Ofte kan det og ta utgangspunktet i fargen på huset som kan være ganske dominerende bidra til en rød tråd i hagen. Har du noen basefarger og jobbe utifra kan du leke deg litt mer med fargevalg på planter etc.

Hva finnes allerede

En god start kan være å ta hensyn til det som allerede finnes i omgivelsene. Da får du noe som passer inn.

En viktig del av tråden, når du vurderer stilen i hagen, er som nevnt å ta med hvordan huset ser ut. Huset er en  dominerende del av hagen, samtidig som du må ta hensyn til omgivelsene. Hvordan det er rundt hagen kan være med å styre hva som passer inn.

Du må begynne i riktig ende når du planlegger hagen. Start med å bygge opp hagestrukturen og tema fra bunnen, sånn at det blir lettere å holde tråden. Det blir lettere å skape en rød tråd om du bruker tid på å planlegge.

Ta gjerne kontakt med oss om du trenger råd og tips.

Vi kommer gjerne hjem til deg (på sentrale Østlandsområdet), eller kan være behjelpelig over Skype/Teams eller Facetime.

Vi tilbyr gratis hagebefaring slik at du kan komme i gang, få en å sparre mot og dele dine ideer og tanker omkring hagen, møblering, plantevalg etc.

Vi tilbyr også tjenester der vi tegner hagen/uteplassen. Alt fra en enkel funksjonsplan til mer avansert 3D tegning, om ønskelig. (egne priser og satser for ulike hage tegninger)

Her ser du noen av våre prosjekter:

Ormøya i Oslo

Disse vakre basseng bildene er tatt hjemme i hagen til kunstner Bjørg Thorhallsdottir der vi fikk møblere hele hagen hennes til NRK programmet – HVEM BOR HER.

Danielas hage i Drøbak.

Hjemme hos Therese Johaug

Hagen vår i Son

Føl deg fri til å sende oss en mail med dine tanker og ideér.

Kontakt@hageoguterom.no / 48255500 – Helene, gartner og hagedesigner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *