Plantestell

De grønne plantene som strutter av livskraft og bader i lys sommerhalvåret går nå over i en ny fase med mindre lys og mindre behov for tilleggsnæring. Høst og vinter er lang og hard i Norge noe plantene våre merker godt.

Får endel spørsmål om hvordan behandle platene så de skal klare seg best mulig gjennom vinteren.

Her er noen tips og råd for godt plantestell og plantepleie i vintermånedene.

1: Start med å finne en god plassering for plantene dine. Trekk de fram fra kroken de står i og plasser planten/plantene foran vinduet. Husk at lys er mat for plantene dine og når dagene blir kortere og går inn i en mørkere tid vil dette også prege plantene dine.

2: Du får kjøpt tilleggslys men det vil også være til stor hjelp å sette planten foran vinduet. Her må du samtidig være oppmerksom på at planten ikke blir stående over en varmeovn eller lignende om du har det under vinduet ditt. Da må du heller velge en plassering som er mer optimal  for planten dine ikke skal kan tørke ut.

3: Pott om plantene dine og sørg for god drenering. Bruk duk i bunnen på potten, fyll så i lecakuler. I jorden kan du med fordel også blande inn noen lecakuler. På den måten sørger du for god lufting og drenering til røttene slik at du unngår at røttene blir stående i vann men også at de råtner.

4: Vann jevnlig. Gjør en skikkelig vanne-jobb når du først vanner. Sørg for at hele potten er gjennombløt for så å tørke passelig opp før neste vanning.

5: Fjern tørre blader og klipp bort det som er vissent.

6: Tørk forsiktig vekk støv og smuss med en fuktig mikrofiberklut. På den måten åpner du porene i bladverket og planten både ser bedre ut og trives bedre.

Lykke til med plantene dine 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *